3 tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

  • do, 31 jan 201921:06

Heb jij de taak op je genomen om een onvergetelijk Groepsactiviteit te gaan organiseren? Geen makkelijke klus, want je wil natuurlijk iedereen een leuke dag bezorgen. Een Groepsactiviteit is de beste gelegenheid te werken aan team spirit. Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor een geslaagde middag of avond. Er is voor ieder wel wat wils te vinden, en met deze tips voorkom je gegarandeerd scheve gezichten.


1. deel de groep op
Ook als jouw team uit verschillende type mensen bestaat is het organiseren van een geslaagd Groepsactiviteit geen probleem. Je kunt ervoor kiezen de groep op te splitsen, zodat een programma op maat kan worden samengesteld. De ene helft kan bijvoorbeeld een videoclip maken, terwijl de rest van een workshop djembé geniet. Wanneer je de dag afsluit met een gezamenlijk etentje of borrel zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin zal hebben.

2. voor het hele gezin
Al je je collega’s echt een onvergetelijk dag wil bezorgen, laat ze dan partners of gezin meenemen. Je weet zo zeker dat iedereen in een goed humeur zal zijn, dus een Groepsactiviteit is dan eigenlijk al geslaagd. Met een gevarieerde groep is elke activiteit een feestje. Je maakt zo je collega’s ook eens mee in een andere setting buiten het werk. Zo leer je elkaar meteen op een hele andere manier kennen. Een betere vorm van teambuilding kun je niet hebben.

3. kies een originele activiteit
Een Groepsactiviteit waar iedereen het op werk nog lang over gaat hebben, dat is natuurlijk wat je voor ogen hebt. Op een saai programma zit niemand te wachten. Creatief  bezig zijn is een geliefde activiteit  waar je ook nog eens veel bij kunt lachen, zoals een workshop graffiti. Daar krijgt het hele team een boost van. Stap je liever iets meer uit de comfort zone?  Wat dacht je van een workshop rappen of salsa dansen? Voor de sportievelingen is kickboksen of capoeira zeker een schot in de roos.